FILMOGRAFIA

AMEN

Director: Costa-Gavras

Any: 2002

Sinopsi: Es narra la complicitat amb la que el Vaticà i diferents països van tolerar que el Tercer Reich exterminés a milers de jueus abans i durant la Segona Guerra Mundial. Està basada en l’obra de Rolf Hochhuth, El vicari.

L’ÀNGEL BLAU

Director: Josef Stenberg

Any: 1930

Sinopsi: Adaptació cinematogràfica de la novel·la de Heinrich Mann, El Professor Unrath. Narra la relació entre un professor i una cabaretera mentre que retrata la imatge de la decadència de la baixa burgesia alemanya, la qual acaba aportant al nazisme una part dels seus efectius.

EL GRAN DICTADOR

Director: Charles Chaplin

Any: 1940

Sinopsi: Un humil barber jueu es confós pel dictador de Tomania, un tirà que culpa als jueus de la crisi que viu el país. Mentre que aquest és confós pel barber i l’envien a un camp de concentració.

EL GABINET DEL DOCTOR CALIGARI

Director: Robert Wiene

Any: 1920

Sinopsi: Dos amics visiten una fira en la que un tal Dr. Caligari  un endeví. Un dels amics li pregunta al vident fins quan viurà i com a resposta rep que no viurà més enllà d’aquella nit. Al matí següent el jove apareix assassinat a la seva habitació. L’amic del mort sospita de l’endeví i del doctor i els comença a investigar.

EL HUNDIMIENTO

Director: Oliver Hirschbiegel

Any: 2004

Sinopsi: Narra els últims successos que van viure Hitler i els seus seguidors més pròxims abans de la caiguda del Tercer Reich. Està basada en el llibre de Joachim Fest, Der Untergang, que a la seva vegada està basada en les memòries de Albert Speer i Traudl Junge.

EL LLIBRE NEGRE

Director: Paul Verhoeven

Any: 2006

Sinopsi: Després de veure com els nazis executen la seva família, una jove jueva s’uneix a la resistència nazi. Aquesta, li encomana la missió d’infiltrar-se a la caserna general nazi i obtenir informació que sigui útil per tal d’alliberar uns companys que han estat capturats.

EL PIANISTA

Director: Roman Polanski

Any: 2002

Sinopsi: Narra la història d’un pianista polonès d’origen jueu viu que amb la seva família en el gueto de Varsòvia quan els alemanys invadeixen Polònia i de com aconsegueix evitar la deportació a un camp de concentració gràcies a l’ajuda dels amics.

EL REI SOLDAT

Director: Hans Steinhoff

Any: 1935

Sinopsi: Pel·lícula propagandística narra la vida de Frederic I de Prússia, un dels personatges que els nazis mitificaren per simbolitzar l’esperit nacionalista alemany.

EL REINADO DEL MAL

Director: Christian Duguay

Any: 2003

Sinopsi: Aquesta mini sèrie, narra els successos que passaren a Alemanya des de la caiguda de la República de Weimar fins a l’ascens del poder de Hitler.

LA CAIXA DE MÚSICA

Director: Costa-Gavras

Any: 2007

Sinopsi: Un immigrant hongarès instal·lat als Estats Units es acusat en l’actualitat de ser un criminal de guerra nazi. La seva filla, una advocada de prestigi, convençuda de la seva innocència decideix defensar-lo.

LA LLISTA DE SCHINDLER

Director: Steven Spielberg

Any: 1993

Sinopsi: Schindler inicialment aprofita la situació que viu Polònia després de la invasió nazi per crear una fàbrica beneficiant-se de la mà d’obra que li proporcionaven dels camps de treball. Però aviat intentarà ajudar als seus treballadors impedint que se’ls enduguin als camps d’extermini.

ELS FALSIFICADORS

Director: Stefan Ruzowitzky

Any: 2007

Sinopsi: Basada en un fet real. Narra la Operació Bernhard, un plà secret ideat pels nazis per desestabilitzar l’economia del Regne Unit inundant el país amb bitllets falsos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s